Gece Cilt Bakımı Nedir? Uyku Öncesi Güzellik Rutinleri

Uykuda geçen uzun saatleri değerlendirmenin en iyi yolu kuşkusuz gece cilt bakımı yapmaktır. Hava kirliliği, serbest radikaller, makyaj kalıntıları ve çevresel faktörler birikerek cildi yorar. Gece yatmadan önce cilt bakımına birkaç dakika ayırmak vücudu tazeleyen güzellik uykusuna dalmayı da kolaylaştırır. 

Günün yorgunluğunu üzerinden atacağınız uyku öncesinde cildinizin kendisini yenilemesine, genç ve sağlıklı kalmasına katkıda bulunmaya hazır mısınız? İşte, size tazelenme hissi sağlayacak uyku öncesi güzellik rutinleri…

Gece Cilt Bakımının Önemi Nedir?

Direkt olarak cilde temas eden çevresel faktörler, yüz ve el gibi açıkta kalan bölgeleri yıpratır. Gün boyu yaşanan stres insanı gerer ve olduğundan daha yorgun hissettirir. Uzun ve yorucu bir günün sonunda cilt bakımı yaparak gevşeyebilir, cildinizi desteklerken aynı zamanda kendini yenilemesine imkân verebilirsiniz.

  • Yeni bir stil için keyifli bir mola fırsatı sunan Glonova, alanında deneyimli güzellik uzmanlarıyla cilt bakımı ve her türlü kozmetik işlemde ilham kaynağınız olmaya adaydır. 

Derin bir uyku cildin yenilenmesi için son derece önemlidir. Gece yatmadan önce yapılacak bakım rutiniyle uzun yıllar boyunca genç, sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Cilt Sağlığı ve Kaliteli Uyku Arasındaki İlişki

Cilt sağlığı ve kaliteli gece uykusu arasında önemli bir bağlantı vardır. Cilt metabolizması 23.00-04.00 saatleri arasında hızlı ve verimli çalışır. Cildi zararlı toksinlere karşı koruyan melatonin aynı zamanda antioksidan görevi görür. Zararlı etkilerin cilt üzerinde oluşturduğu tahribatı tedavi eden uyku süresince gündüz yorgunluğunun izleri de silinir. 

  • Uyku esnasında yeniden yapılanan ve eski haline gelen cilt dolgun, pürüzsüz ve sağlıklı görünür. 

Taze bir cilde sahip olup yıllara meydan okumak ister misiniz? Cilt analizi yaparak cilt tipinizi belirleyen ve cildinizi daha iyi anlamanızı sağlayan uzmanlarımız, ürün seçim ve işlem önerileriyle sizi doğru yönlendirir.

Gece Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Gece cilt bakım rutini oluşturmak kadar bunu bir alışkanlık haline getirmek de önemlidir. Cildin doğal yenilenme sürecine katkı sağlayan uyku öncesi güzellik uygulamaları, genç görünürken esnekliğin korunmasına da katkı sağlar. Gece cilt bakımının temelinde cildi temizlemek yatar. Özellikle makyaj kalıntılarının temizlenmesi ve cildin nefes alımının sağlanması gerekir. 

  • Cilt tipine uygun ürünler temizlendikten sonra nemlendirilmeli ve kolajen üretimi desteklenmelidir.
  • Cilt temizlemede önemli olan konu yumuşak ve yavaş hareketlerle kiri yüzden arındırmaktır. 
  • Yüz temizliğinde boynun da yıkanması gerekir.

Düzgün temizlenmeyen ciltte gözenekler tıkanır ve akne oluşumu görünür. Ilık suyla yapılacak durulamanın ardından kurulanan cilt nemlendirilmelidir. Bu aşamada göz, dudak ve yüz için ayrı ürünler kullanılmalıdır. Retinol ve A vitamini içeren ürünler, gece bakımında kullanılmalıdır.

Tonik Kullanımı; Uyku öncesi bakım rutini temizlik sonrası tonikle desteklenmelidir. Tonik, cilt temizliğini desteklerken gözenekleri açar. Cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini kolaylaştırır. Bitki bazlı doğal ürünler, ışıltı ve pürüzsüz bir cilt için düzenli kullanılmalıdır.

Serum; Cilt tipinin doğru belirlenmesinin ardından uygun serum seçilebilir. Cilt temizliği ve tonik kullanımının ardından serum yardımıyla ertesi güne hazırlık tamamlanır. 

Nemlendirme; Gündüz bakımında olduğu gibi gece bakımında da nemlendirici kullanımı cildin sağlıklı ve güzel görünmesini sağlar. Uyku öncesi yapılacak bakımda cilt tipine uygun hızla emilen su bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir. Gece boyunca cildi onarırken kırışıklıkları da tedavi eden kremler, aktif bileşenleriyle nem dengesini korur.

Dudak Nemlendirme; Dudak nemlendirmek gece cilt bakımının vazgeçilmez bir parçası olmalıdır. Bu uygulamayla sabah daha yumuşak ve pürüzsüz dudaklara sahip olunabilir. Uyku öncesi cilt bakımından maksimum verimin alınabilmesi için rutinlerin her gece düzenli olarak uygulanması gerekir.

Peeling ve Maskeleme; Gece cilt bakımında temizlik ve nemlendirme her gün uygulanmalı, peeling ve maskeleme haftada 2 güne yayılmalıdır. Peeling, ölü deri ve akne giderici olarak kullanılır. Cilt tipiyle uyumlu doğru ürünün bulunması son derece önemlidir. Cildin nazikçe tedavi edilmesi için maske hafifçe soyulmalı, sivilceli bölgeye uygulama yapılmamalıdır. 

Gözler; Gün boyu en çok yorulan organlar gözlerdir. Gözlerin iyi dinlenmesi ve yeni bir güne hazırlanması için uyku süresi ve kalitesi son derece önemlidir. Dinlenmemiş bir göz cildin ve yüzün sağlıksız görünmesine neden olur. Gece bakımında göz kremi kullanarak gözaltı morluklar ve halkalar tedavi edilebilir. Göz çevresinin hızlı bir şekilde iyileşmesi, daha genç, sağlıklı ve dinlenmiş görünmesi için derin çizgi ve kırışık görünümü azaltan ürün seçimi yapılmalıdır.

Gece ve Gündüz Bakımı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Cildin gündüz ihtiyaçlarıyla gece ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Gün boyu çeşitli dış etkilere maruz kalan cilt, güne başlarken yapılacak bakımla bu etkenlere karşı korunurken gece yapılacak bakımla bir sonraki güne hazırlanır.

  • Su bazlı temizleyicilerle yüzü yıkadıktan sonra toniklemek, vitamin içerikli serum kullanmak ve nemlendirmek etkili bir bakım için önerilir.

Yapılan çalışmalar uyku pozisyonun da cilt yüzeyi sağlığıyla ilgili olduğunu ortaya koymuştur. Doğrudan yastıkla temas eden ciltte kırışıklık ve kalıcı çizgiler görülebilir. Oda sıcaklığı nedeniyle kuruyan hava da cildin sahip olması gereken nem dengesini bozar. Yeterli uyku ve dengeli beslenme, kolajen üretimini destekleyerek cilt sağlığını olumlu yönde etkiler.

Güzellik algısını baştan sona değiştirmek için kolları sıvayan alanında uzman ekiplerimiz, sadece dış güzelliğinizi değil iç güzelliğinizi ve benzersizliğiniz de vurgulamaya odaklanır. Profesyonel ekibimiz, sizinle işbirliği yaparak en uygun güzellik ve bakım programını oluşturur. Glonova, sadece bir güzellik salonu değil, aynı zamanda bir yaşam tarzıdır.